Sinds 1987

Simpele tips om beter tafeltennis te spelen

Hier zijn twee simpele tips voor beginnende spelers om hun prestaties te verbeteren.

Tip nummer # 1: gebruik een batje met lange noppen

Het spelen met een batje met lange noppen is zonder twijfel de snelste manier om je resultaten te verbeteren. Tafeltennisspelers hebben vaak weinig ervaring met het spelen tegen deze speelstijl.

1) Batjes met lange noppen zijn niet populair, dus het betekent dat mensen niet vaak kans hebben gehad om tegen deze stijl te spelen.

Zie ook deze gids van een gerenommeerde tafelteniscoach over tafeltennisbatjes»

2) De lange noppen zijn sterk verschillend van merk tot merk, dus er zijn zeer weinig spelers die dezelfde lange rubberen noppen gebruiken. Zelfs als een tegenstander dus ervaring heeft met het spelen tegen lange nappen, kan hij het alsnog erg moeilijk hebben om tegen jouw batje te spelen.

Tip nummer #2: verbeter je service

Het verbeteren van je service is de tweede snelle manier om je spel te verbeteren. Mensen komen vaak naar mij om te vragen hoe ze in hun wedstrijd met sidespin serveren, en ze zijn vaak verward over de spin die van hun tegenstanders gebruiken. Zo wordt er vaak een fout gemaakt met een service-return van een hoge bal, door de bal direct terug te slaan. Aan de andere kant is de het beantwoorden van een service vaak het grootste probleem bij beginners, dus als je zelf een goede service hebt, kun je veel voordeel behalen in de lagere klasses. Lees ook: Hoe speel je tegen verschillende spelers?

Notitie:

Wij bieden elke maandagavond gratis training aan van 18.00 tot 19.00 uur, en coaches zullen uw vragen beantwoorden en u helpen uw technieken te verbeteren. Voor meer details, contacteer ons alstublieft.

Terug naar hoofdpagina»